Nieuw schoolplein

“Buitenspelen is fijn.”
Motoriek, sociale vaardigheden en verbeeldingskracht

Nieuw schoolplein

Buitenspelen is gezond!

De aanleg van ons nieuwe schoolplein is in volle gang! Op deze pagina kunt u de nieuwste ontwikkelingen volgen van ons plein.

Een schoolplein is van essentieel belang voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen brengen tenslotte een groot deel van de tijd door op school én het schoolplein. Het is de plek waar kinderen kunnen ontspannen, samen kunnen spelen, kunnen ontdekken, ontwikkelen, waar ruzies ontstaan en worden bijgelegd, waar kinderen weerbaar worden. Hiermee vormt het schoolplein een zeer belangrijke basis voor de sociale, fysieke, motorische en zeker ook de educatieve ontwikkeling van kinderen.

Afgelopen zaterdag 17 februari is er gestart met het ontwikkelen van ons nieuw schoolplein. Er is in de voorjaarsvakantie een hoop werk verzet. Omdat nog niet alle materialen beschikbaar zijn, worden de werkzaamheden in de meivakantie voortgezet.

De speeltoestellen van het nieuwe schoolplein worden geleverd door Speelmaatje.

Het schoolplein wordt mede mogelijk gemaakt door veel vrijwilligers, ouders van school en bedrijven die bij de school betrokken zijn. Waaronder grondwerk door de Bruijn, hovenier en advieswerk door Hoveniersbedrijf Krijn de Heer en Buitenstyling , de vlonder door arnoudtukker.nl en bestrating volledig gesponsord door Tebi in Montfoort.

Daarnaast is er subsidie/sponsoring vanuit het waterschap Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, de gemeente Montfoort en de Rabobank.

Bekijk de foto’s en blader hieronder door het ontwerp.